Mitt engagemang för ungdomar

"Stora stenar på din väg går att ta sig runt. Låt någon som redan sprungit rakt in i dem, visa dig vägen."

 

 

 

 

 

 

 

Att växa är en utmaning, även för dem som har de bästa av förutsättningar. Växandet pågår hela livet och vissa perioder är svårare än väntat.

 

De vuxna i en familj har många uppgifter och särskild lyhördhet behövs under den känsligaste och sköraste tiden; tonåren.

Då har särskilt unga tjejer svårigheter med sin identitet.

 

Att veta om de duger och passar in. Och det är bara toppen på "isberget".

 

Unga tjejers mående har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag engagerade mig i Fryshuset i Göteborg 2010 och blev där igenom coach ganska omgående, till en 15-årig tjej.

 

Efter något år förstod jag att detta inte räckte för att kunna påverka och förändra. Därför beslutade jag mig att genomgå en utbildning som kontaktfamilj.

 

Då fick jag möjlighet att aktivt kunna göra mer, för den första tjejen som kom till mig.

Som kontaktfamilj innefattas allt arbete av försäkringar och jag har alltid möjlighet att få råd av en egen kontaktperson.

 

En växande ung tjej behöver en egen plattform för att kunna bli självständig och stark.

 

De beslut hon behöver ta för att även längre fram ha en möjlighet till bra ekonomi och trygghet, ska inte påverkas eller styras av en pojkvän.

 

Då kan lätt känslan komma att det är just en pojkvän hon behöver, för att bli trygg, och inte utbildning och självkänsla.

 

När en ung kvinna utgår från sin självkänsla, trygghet och självständighet blir oftast valet av kille någon som kan möta henne halvvägs. med liknande värderingar.

Inte någon som tar energi eller har kontrollbehov.

Självkänsla ger möjligheten att även låta ens partner få växa. Utan svartsjuka

 

I mitt arbete med ungdomar, ingår det mediala automatiskt. De unga tjejerna säger ofta att just det ger en personligare kontakt och det s.k kliniska finns inte med.

My Company, 8901 Marmora Road,

Glasgow D04 89GR

Tel : 123-456-7890

E-mail: mail@demolink.org